Varmepumpe

Varmepumpens vigtige egenskaber

Opvarmningen af boligen eller virksomheden har stor og altafgørende betydning for, hvordan indeklimaet i den respektive bygning er. En varmepumpe er en kilde til opvarmning af dit hjem eller din arbejdsplads. Hvis du vælger at udstyre boligen eller virksomheden med enten luft-til-luft eller luft-til-vand varmepumper, så vil opleve en velfungerende energieffektivitet. På trods af at varmepumper kan hedde noget forskelligt, så fungerer de grundlæggende med ens mekanismer.

Varmepumperne er det miljøvenlige alternativ, når du sammenligner med andre løsninger indenfor opvarmningen af de respektive bygninger. Du kender formentlig de traditionelle varmeløsninger, hvor der bliver brugt:

 • Fyringsolie
 • Træpiller
 • Naturgas

Det er ved hjælp af en kompressor, at den naturlige energi bliver omdannet til varme, som du kan benytte hjemme i din private bolig eller i virksomheden. Dette formår varmepumpen at gøre, selv når atmosfæren udenfor et kold. Du vil derfor med en varmepumpe altid mærke, at huset har en behagelig temperatur.

Du kan komme direkte i kontakt med vores fagmænd via mail eller telefon, der kan hjælpe dig med, hvilke varmekilder passer til dig. Vi hjælper dig med at opnå et højt komfortniveau uanset hvilken kilde, som du ønsker. Hos VVS Aalborg sørger vi også for varmepumpe montør og eftersyn.

Modtag dit
uforpligtende tilbud

vvs aalborg varmepumpe varmluft

Luft-til-luft varmepumpe

En luft-til-luft varmepumpe består af enkeltdele, der skal være med til at skabe velfungerende mekaniske processer, så du kan få varmet boligen op efter alle kunstens gyldne regler. Du kan dele denne varmepumpetype ud i fire dele. Den består af:

 • En ekspansionsventil
 • En kondensator
 • En kompressor
 • En fordamper

Disse fire funktioner fuldender en luft-til-luft varmepumpe. Mekanismerne gør, at du kan varme et hus op med udeluft. Du kan få den maksimale udbytte af fænomenet, hvis alle døre i hjemmet er åbne, og selve luftvarmepumpen er placeret i husets centrum, så varmen fordeles ligeligt mellem alle rum.

Luft-til-vand varmepumpe

En luft-til-vand varmepumpe kan hjælpe dig med at få en reduktion i de månedlige varmeudgifter, hvis du udskifter denne funktion med et for eksempel ældre daterede oliefyr, naturgas eller elvarme. Denne type opvarmningsstrategi har behov for, at du i forvejen har enten radiatorer eller varmerør. Du kan bruge denne varme kilde i:

 • Helårshuse
 • Større sommerhuse

Denne varmepumpetype tager varmen udefra, og herefter bliver ressourcerne ført indenfor i boligen via netop enten radiatorerne eller varmerørene. En luft-til-vand varmepumpe matcher især godt sammen med gulvvarme. De er derfor en stærk, holdbar og effektiv kilde til opvarmning af boligen eller virksomheden

vvs aalborg vandinstallation varm kold
vvs aalborg vandvarmer system

Jordvarmepumpe og -anlæg

Denne praktiske og smarte opvarmningsstrategi kan være en dyr omkostning, når det skal etableres og anlægges hjemme hos dig. Jordvarme fungerer således, at det ved hjælp af et jordvarmeanlæg kan udnytte varmeenergien, der befinder sig i jordbunden. Her vil jordvarmeanlægget sørge for, at varmen (gennemsnitligt 8 grader) udveksler og opvarmer kold luft eller vand, som cirkulerer i nedgravede rør, der går til og fra bygningen VVS-installationer. Således omdannes varmeenergien, som ligger i jordbunden, til brugbar og miljøvenlig energi.

Det er en energivenlig og bæredygtig fremgangsmåde, når det gælder om at udnytte jordens ressourcer på mest skånsomme vis. Derfor er det altid oplagt, hvis du skal ud i en nybygger-proces, at du vælger jordvarme og jordvarmeanlægget. Det består af to hoveddele:

 • Varmepumpen i boligen
 • Jordslange gravet ned i haven